Verstappen: "Uiteindelijk is het gewoon een prima resultaat"

Max Verstappen startte vandaag op de tweede plek en kwam als tweede over de eindstreep maar daar tussen lag een enerverende race waarin hij zijn meerdere moest erkennen in een ontketende Lewis Hamilton. De Nederlander concludeerde na afloop dat er niet meer inzat dan de tweede plek.

"We hebben vandaag alles geprobeerd wat we konden om Hamilton achter ons te houden. Het was een goed gevecht, maar we misten gewoon wat snelheid. Op dit circuit kon Mercedes toch redelijk makkelijk volgen. Lewis had gewoon net wat teveel topsnelheid en als hij bij de laatste bocht binnen acht tienden van mij zat, moest ik al verdedigen in bocht één. Ik heb in ieder geval plezier gehad, we hebben alles gegeven en uiteindelijk is het gewoon een prima resultaat", aldus de Red Bull-coureur, zo lezen we op Verstappen.nl.

Ondanks de sterke prestatie van Hamilton maakt Verstappen zich geen grote zorgen over de strijd om de wereldtitel. "Wij waren heel sterk in Mexico, bijvoorbeeld. Wij weten dat Mercedes er met een verse motor wat meer uit kan halen. Dat wordt langzamerhand ook wel minder en dan komt het weer dichter bij elkaar. We hebben bovendien nog steeds een goede voorsprong in het kampioenschap. Vandaag ging het om schadebeperking in een weekend waar het een beetje lastig was voor ons, maar ik ben er zeker van dat we in de komende races terug zullen komen."