Bottas wint Sprint in BraziliŽ, Verstappen 2e

We keren nog even terug naar de zaterdagavond, want op het Autódromo José Carlos Pace in São Paulo werd de F1 Sprint voor de Grand Prix van Brazilië verreden. Max Verstappen stond er op poleposition, nadat Lewis Hamilton wegens problemen met zijn achtervleugel terug werd gezet naar de laatste startplek.

Bij de start werd Verstappen op zijn mediumbanden gepasseerd door Hamilton's Mercedes-teamgenoot Valtteri Bottas en diens softs. De Nederlandse WK-leider werd vervolgens na een lichtjes uit de hand gelopen duel met Carlos Sainz ook nog gepasseerd door de Ferrari, hoewel hij die een paar ronden later terug kon pakken.

Verstappen bleef constant in de buurt van Bottas en kon twee keer voorzichtig de aanval inzetten, maar een echte poging zat er nooit echt in. Bottas pakte de winst, Verstappen werd tweede en op grote afstand hield Sainz met succes de Red Bull van Sergio Perez achter zich.

Hamilton reed ondertussen een snaarstrakke race en werkte zich van de twintigste plek op naar de vijfde positie - als hij niet enkele ronden vast had gezeten achter Fernando Alonso was zelfs een podiumplek mogelijk geweest. Verstappen staat dankzij zijn twee punten nu 21 punten voor op Hamilton, die wegens een motorwissel zondag als tiende start.

De volledige uitslag van de Sprint is hier te vinden.