FOK! Wat een weer: afscheid van de zomer

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Hallo! 

Wat een weer, zo ben ik eerder begonnen en dat is een goed teken. Het bleef overal droog en werd warm. Het was mijn inziens prachtig weer, de zon was er volop, de temperatuur ruim boven 25 graden en het voelde echt zomers. Strandherinneringen zijn er dit jaar helaas niet, die zullen ook niet meer komen. Niet voor mij maar dat geeft niet want het weer gaat door. 

Dat lagedrukgebied waarover werd gesproken, lijkt mee te vallen. Waar we meer last van krijgen de komende dagen is de botsing van een lagedrukgebied boven Groot-Brittanië dat naar het noordwesten trekt en een hogedrukgebied boven het noorden van de Kaspische zee. Een uitschieter van laatstgenoemde zorgt voor een vore waardoor warme en koude lucht samenkomen en er neerslag ontstaat. Hier gaan wij wel wat van merken.

Met name het binnenland heeft een flinke neerslagkans, dit zal in de late middag zijn. Tegen die tijd zijn de maximumtemperaturen van 22 graden aan de westkust tot aan 28 graden landinwaarts al wel bereikt. De wind draait in de loop van de dag naar het zuidwesten en wordt matig. Morgen is dan ook echt de laatste dag met warmte. 

Na morgen is er nog altijd een neerslagkans maar de warmere temperaturen zijn dan wel klaar. Zoals het er nu naar uit ziet is de temperatuur na het weekend stabiel rond de 20 graden en ziet het er droog uit. Dit is het afscheidscadeautje van de zomer, zoals deze eigenlijk moet zijn. Nog even pieken, voor de herfst komt. 

Tot een volgende keer!

 
Ook aan het strand was het heerlijk vertoeven (Foto: DJMO)
Aan het strand was het heerlijk vertoeven, waar ik niet was. (Foto: DJMO)
 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.