Spelers Oranje boycotten Veronica Inside

De spelers van het Nederlandse elftal boycotten Veronica Inside. Reden voor de beslissing zijn de in hun ogen racistische uitspraken in het voetbalprogramma. Ook de Oranjevrouwen en Jong Oranje hebben zich bij de boycot aangesloten.

Een aantal spelers waaronder Virgil van Dijk, Georginio Wijnaldum, Jasper Cillessen, Daley Blind, Memphis Depay, Merel van Dongen en Shanice van de Sanden plaatsten vrijdag een statement op social media.

Dit is onschuldige humor?
Dit is de taal van de voetbalkantine?
Dit is maar een mening?
Dit is soms het randje opzoeken?
Lekker laten gaan joh?

Nee! Dit is ver over de grens.
Niet voor de eerste keer.
Niet voor de tweede keer.
Keer op keer op keer.
Enough is enough!

#VERONICAOFFSIDE

Wij, Oranje-internationals, laten ons niet meer interviewen door dit programma.

De boycot komt van de spelers zelf maar wordt wel ondersteund door de KNVB. “De KNVB begrijpt de gevoelens van de spelers en staat achter hen”, aldus een woordvoerder van de KNVB. “Als voetbalbond geloven wij in een wereld waarin plaats is voor iedereen, ongeacht huidskleur, geaardheid, afkomst of geloof. We geloven in een maatschappij die samen leeft en geen onderscheid maakt.”

Op social media krijgt de beslissing van de spelers steun maar ook veel kritiek. Volgens velen is de boycot hypocriet omdat de spelers en KNVB het WK voetbal in Qatar niet boycotten. De arbeidsomstandigheden bij de bouw van de stadions zijn zeer slecht. Volgens Amnesty International worden de buitenlandse arbeiders uitgebuit.