Bondscoach Wiegman trots op de ploeg na bereiken halve finale op WK

Het Nederlandse vrouwenelftal bereikte zaterdagmiddag de halve finale op het WK voetbal in Frankrijk. Door het behalen van de halve finale is de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman ook zeker van deelname aan de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

“Je wilt heel graag door in het toernooi en heel graag naar de Olympische Spelen. Als dat dan lukt, dan is dat heel bijzonder en heel gaaf. Ook de mannen waren geraakt. Dat was heel grappig om te zien”, aldus een geëmotioneerde Wiegman in gesprek met de NOS. “Je werkt zo intensief samen en je bent er dag en nacht mee bezig. Dan is het gewoon heel mooi als het lukt, want dat is waar je het voor doet.”

In de eerste helft was Wiegman niet tevreden met het slordige spel van haar voetbalsters: “De eerste helft stonden we te ver uit elkaar en daardoor werd het veld te groot. Toen speelden we slordig. In de tweede helft waren de afstanden veel kleiner en hebben we ook alleen maar op hun helft gespeeld. Ze hadden het nodig dat we in de rust even de puntjes op i hebben gezet. De aansluiting was ook veel beter. In de eerste helft was het meer wandelen, maar in de tweede helft was het rennen.”

Na een klein feestje gaat de focus al snel op de halve finale van woensdag 3 juli 21.00 uur. Tegenstander in Lyon is dan Duitsland of Zweden. “We gaan echt even feestvieren en dan gaan we morgen met de trein naar Lyon en ons voorbereiden op de halve finale.”