Golfster Van Dam wint opnieuw toernooi op Ladies European Tour

Golfster Anne van Dam heeft zondag overtuigend het Andalucia Costa del Sol Open de Espana gewonnen. Het is haar tweede overwinning dit jaar op de Ladies European Tour en haar derde toernooizege in totaal.

Slecht weer eerder in de week zorgde voor oponthoud en Van Dam en andere speelsters moesten zondagochtend eerst ronde drie afmaken. De 23-jarige Nederlandse moest nog zeven holes spelen en ging rond in 66 slagen. De eerste twee rondes ging ze rond in 68 en 67 slagen, waardoor ze aan het begin van de vierde ronde twaalf slagen onder par stond. Ze had daarmee vier slagen voorsprong op Azahara Munoz, de Spaanse die het toernooi in 2017 en 2016 won.

Van Dam speelde een degelijke slotronde met twee birdies en één bogey en haar overwinning kwam nooit in gevaar. Ze won uiteindelijk met drie slagen voorsprong op Munoz. De zege leverde haar 45.000 euro op en eindigde ze op de jaarranglijst van de Europese Tour op de tweede plaats achter de Engelse Georgia Hall.

Volgend jaar zal de Arnhemse voornamelijk op de Amerikaanse Tour spelen, waar ze begin van deze maand een tourkaart wist te bemachtigen via de Qualifying School, een toernooi over acht dagen.