Koeman mag door bij Fenerbahçe: "Hij is de juiste persoon"

Erwin Koeman heeft indruk gemaakt als interim-trainer van Fenerbahçe. Een vaste aanstelling is aan de orde, aldus technisch directeur Damien Comolli.

De bestuurder zette in oktober Phillip Cocu aan de kant en sindsdien mocht assistent-trainer Erwin Koeman als hoofdverantwoordelijke optreden bij de Gele Kanaries. Een knap gelijkspel op bezoek bij aartsrivaal Galatasaray en twee overwinningen volgden en daarmee is Comolli overtuigd, laat hij weten aan Fenerbahçe TV.


"Als we de laatste drie wedstrijden bekijken, zien we consistentie in de ploeg. Voorheen speelden we ook goed in sommige wedstrijden, maar de consistentie ontbrak [onder Cocu]. De ene wedstrijd was goed, de andere weer slecht. Maar we hebben Koeman verteld dat hij de juiste persoon is en dat we met hem verder willen. We zijn positief over zijn werkzaamheden."

Onder meer de keuze om Mathieu Valbuena het vertrouwen te geven, heeft positief uitgepakt. De Fransman scoorde twee keer en gaf ook nog eens drie assists, zag ook Comelli. "Geweldig. Koeman heeft andere dingen van hem gevraagd en zorgt daarmee voor een goed gevoel bij hem", besluit de technisch directeur. Koeman heeft de hoop op een vaste aanstelling ook al uitgesproken, dus witte rook lijkt niet lang op zich te laten wachten.