Depay opnieuw belangrijk voor Olympique Lyon

Memphis Depay is opnieuw belangrijk geweest voor zijn ploeg Olympique Lyon. De 24-jarige aanvaller was in het uitduel tegen En Avant de Guingamp goed voor twee goals en twee assists in het 2-4 gewonnen duel.

Lyon, met Kenny Tete voor het eerst dit seizoen in de basis, kwam na twintig minuten spelen op een 1-0 achterstand door een doelpunt van Marcus Thuram. Na zestig minuten kwam Lyon langszij dankzij een doelpunt van Houssem Aouar op aangeven van Depay. Daarna scoorde de Nederlandse spits zelf twee keer, waarvan de laatste uit een prachtige vrije trap. Guingamp maakte nog wel de aansluitingstreffer uit een penalty via Thuram, maar op aangeven van Depay zorgde invaller Maxwell Cornet voor de beslissing.

De oud-PSV'er is dit kalenderjaar bij 29 treffers in de Ligue 1 betrokken geweest en mag zich nu de meest waardevolle speler van de Franse competitie noemen. Florian Thauvin van Olympique Marseille was betrokken bij 27 treffers.