MLB: Werper Sabathia kiest voor teamgenoot in plaats van half miljoen

De honkballers van de New York Yankees hebben in de MLB weer een ruime zege bij kunnen schrijven. Op bezoek bij de Tampa Bay Rays wonnen de Yankees met 1-12, waarbij de ogen vooral gericht waren op de zeer ervaren werper CC Sabathia.

De 38-jarige Sabathia koos tijdens het duel namelijk voor zijn teamgenoot, catcher Austin Romine, en niet voor een mogelijke contractbonus van een half miljoen dollar. Rays-werper Andrew Kittridge gooide in de zesde inning een bal tegen het hoofd van Romine en dat liet Sabathia niet zomaar gebeuren. Op het moment dat hij aan de beurt was kreeg Rays-catcher Jesus Sucre er van langs: Sabathia gooide de bal vol tegen diens been.

De werper van de Yankees werd voor die wraakactie direct uit de wedstrijd gegooid - en riep nog even een welgemeend 'die is voor jou, bitch!' richting Rays-dugout -  waardoor hij dit seizoen op 153 gespeelde innings blijft steken. Dat zijn er twee te weinig voor een bonus van een half miljoen dollar, die hij volgens zijn contract bij 155 gespeelde innings zou krijgen.

"Ik maak geen beslissingen op basis van geld, het leek me gewoon het juiste om te doen", aldus Sabathia na afloop. Yankees-manager Aaron Boone liet weten dat Sabathia komend weekeinde op bezoek bij de Boston Red Sox misschien nog wel twee innings mag werpen, om toch de bonus te halen. Een half miljoen dollar zou Sabathia krijgen bij 155, 165, 175 en 185 gespeelde innings.

Overigens hoeft de werper zich financieel ook geen zorgen te maken. Afgelopen winter kreeg hij nog een nieuw contract bij de Yankees, met een basissalaris van een slordige tien miljoen dollar.

Uitslagen MLB donderdag
Tampa Bay Rays - New York Yankees 1-12
Colorado Rockies - Philadelphia Phillies 5-3
New York Mets - Atlanta Braves 4-1
Chicago Cubs - Pittsburgh Pirates 3-0
Minnesota Twins - Detroit Tigers 9-3
Kansas City Royals - Cleveland Indians 2-1
Seattle Mariners - Texas Rangers 0-2