MLB: Yankees vergroot voorsprong tegen Guardians

De New York Yankees hebben ook Game 2 van de ALCS gewonnen. In de tweede wedstrijd van de best-of-seven-serie versloegen de Yankees de Cleveland Guardians met 6-3 en staan daarmee nu met 2-0 voor in de serie.

De Yankees begonnen sterk tegen de Guardians. Al in de eerste inning zorgden Gleyber Torres en Juan Soto voor gevaar met honkslagen, waarna Aaron Judge aan slag kwam. Het leek een eenvoudige vangbal te worden voor infielder Brayan Rocchio, maar de kortestop liet de bal vallen, waardoor Torres kon scoren.

Ook in de tweede inning had starter Tanner Bibee het lastig. De pitcher van de Guardians kreeg drie opeenvolgende hits tegen, waaronder een RBI-double van Alex Verdugo. Daarmee kwamen de Yankees op een 2-0 voorsprong. Kort daarna was het einde verhaal voor Bibee, nadat hij opzettelijk vier wijd gooide voor Soto. Met alle honken bezet moest reliever Cade Smith het opnemen tegen Judge. De Amerikaanse outfielder sloeg een diepe flyball voor een sacrifice fly, waarmee de Yankees hun voorsprong vergrootten naar 3-0. De Guardians slaagden er niet in om verder terug te slaan.

Gerrit Cole was de starter voor de Yankees en kwam goed door de eerste inning. Maar al snel kreeg de ace van de Yankees het moeilijk. In de vierde inning moest hij volle honken toestaan, maar hij wist zich daar nog uit te redden. In de vijfde inning liep het echter opnieuw mis: na twee honkslagen en een walk stonden de honken weer vol. Dit keer konden de Guardians wel profiteren en scoorden zij twee runs, al bleef verdere schade uit.

De Yankees hielden de wedstrijd onder controle, mede dankzij de sterke bullpen van New York. Judge vergrootte de voorsprong verder met een 2-run homerun, nadat Anthony Rizzo een inning eerder al een punt had binnengeslagen. In de negende inning sloeg José Ramírez nog een solo homerun voor de Guardians, maar de overwinning van de Yankees kwam geen moment in gevaar.