84-jarige beroofd, politie zoekt getuigen

Vrijdagmorgen is een 84-jarige vrouw uit Zwolle op de Meervalkolk beroofd van haar portemonnee. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen.

De vrouw had boodschappen gedaan en liep tussen 09.30 en 10.00 uur vanaf de supermarkt aan de Forelkolk naar de Meervalkolk. Daar werd ze plotseling aangesproken door een Engels sprekende man en vrouw die even daarvoor, voor haar in de rij bij de supermarkt hadden gestaan. Direct daarop pakte de man de portemonnee uit de jaszak van de vrouw. Vervolgens kreeg ze een duw waardoor ze kwam te vallen.

De twee zijn weggelopen en in een lichtgrijze auto met vermoedelijk een buitenlands kenteken weggereden. De politie is een onderzoek gestart en heeft onder andere een Burgernetmelding verstuurd. Helaas leverde dat geen resultaat op. De politie is op zoek naar getuigen van de beroving. De man is licht getint, tussen de 40 en 50 jaar oud, heeft een normaal postuur en is kalend met aan de zijkant donker haar. Hij droeg een grijze of groene jas met capuchon, lichte broek en donkere schoenen. 

De vrouw heeft donker halflang haar, is tussen de 30 en 40 jaar oud en heeft een slank postuur. Ze droeg een donker jasje, lichte broek en donkere sandalen. In de supermarkt droeg ze een donker baseballpetje, maar dat is natuurlijk zo afgezet.