Recordaankoop Van Dijk beslist Merseyside Derby in FA Cup

Virgil van Dijk heeft tijdens zijn eerste wedstrijd in het shirt van Liverpool voor de beslissing gezorgd in de altijd beladen Merseyside Derby. De recordaankoop van The Reds kopte vrijdagavond tegen aartsrivaal Everton raak in de slotfase: 2-1. Liverpool gaat door de winst een ronde verder in het FA Cup-toernooi.

Het duel ging weliswaar niet om drie punten in de Premier League, maar dat betekende niet dat het duel minder beladen was. Beide ploegen lieten zien te willen winnen en er was veel strijd op het veld. Liverpool nam het initiatief en het was wachten op de eerste treffer van de thuisploeg. Die kwam er na iets meer dan een halfuur spelen, toen James Milner vanaf elf meter aan mocht leggen. Mason Holgate beging een overtreding, waardoor Liverpool een penalty kreeg. Milner schoot vervolgens succesvol de 1-0 op het scorebord.

Beide ploegen gingen bij een stand van 1-0 rusten en tijdens de tweede helft bleef Liverpool de betere partij. Everton kreeg via Calvert-Lewin een goede mogelijkheid, maar verder was het voornamelijk Liverpool dat de lakens uitdeelde. Liverpool kreeg een paar goede mogelijkheden, maar zag Everton op gelijke hoogte komen door een treffer van Gylfi Sigurdsson. De IJslander was het eindstation na een vlijmscherpe counter van de bezoekers.

Het duel leek na negentig minuten in een 1-1 gelijkspel te eindigen, maar Virgil van Dijk scoorde vijf minuten voor tijd de winnende treffer. De duurste verdediger aller tijden scoorde met zijn hoofd vanuit een corner en zorgde hiermee voor de 2-1 en voor een onvergetelijk debuut. Hierdoor bekert Liverpool verder in de FA Cup.