Man gewond na achtervolging

Na een achtervolging is een inzittende van een auto gewond geraakt, toen hij door een politieauto werd aangereden op de Seelenstraat in Heerlen. Het ongeval gebeurde nadat agenten de auto wilden controleren op de Anjelierstraat.

Nadat de agenten hun patrouilleauto bij de auto hadden geparkeerd ging deze er opeens vandoor. De bestuurder reed onder meer over het voetpad en reed deels tegen de rijrichting van het verkeer in. De politieauto reed achter de auto aan, waarbij beide wagens elkaar op een gegeven moment raakten. Op de Seelenstraat kwam de auto tot stilstand, waarna een van de twee inzittenden er te voet vandoor ging. Een van de agenten loste daarbij twee waarschuwingsschoten.

De tweede man die in de auto had gezeten, werd bij de auto aangereden door een onopvallende politieauto die op dat moment ook ter plekke arriveerde. De man droeg donkere kleding en werd daardoor te laat gezien. Hij raakte licht gewond, maar was aanspreekbaar en werd voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd.

Politieagenten wisten de andere verdachte in de buurt te arresteren. In de auto van de beide mannen werden een aanzienlijk geldbedrag en verdovende middelen aangetroffen. Meer informatie over de identiteit van de verdachten is momenteel niet bekend.