Briljante misser in Champions League vrouwen, ruime zege Barcelona

De voetbalsters van het Litouwse Gintra Universitetas doen het in de nationale competitie bijzonder goed. Met nog één wedstrijd te spelen is de titel al even binnen en na negentien wedstrijden is het doelsaldo (172-7) ook niet verkeerd - hoewel het nog wel mager is vergeleken bij de 223-3 van vorig seizoen.

Gintra speelt ook in de Champions League, en daarin gaat het ook niet heel slecht. Ze plaatsten zich keurig voor de achtste finales en speelden daarin woensdag de heenwedstrijd tegen het FC Barcelona van Lieke Martens. Bij een 0-3 stand voor Barça lieten de dames van Gintra echter zien dat ze op internationaal gebied nog geen echte killers zijn.

Met drie dames stonden ze voor het open doel, de keepster van Barça was al uit de weg geruimd. In plaats van netjes de 1-3 binnen te tikken, duikelden de speelsters echter over elkaar heen en zelfs de commentator leek in zijn broek te zeiken van het lachen. De bal ging er niet in, Barça breidde de voorsprong daarna met onder meer twee assists van Martens uit naar een 0-6 zege.

Een misser die enige naam mag hebben (Bron: YouTube)

Olympique Lyon won in Kazakhstan ondertussen met 0-7 van BIIK Kazygurt. De van een blessure terugkerende Shanice van de Sande bleef op de bank zitten, Ada Hegerberg trof vier keer doel. De 22-jarige Noorse is net als in haar voorgaande drie seizoenen in Lyon onhoudbaar: na elf wedstrijden staat ze inmiddels al op 21 treffers.

Montpellier, met Anouk Dekker in de basis, boekte een 2-3 overwinning op bezoek bij Brescia.