Hantuchova hangt racket na 15 jaar in top-100 aan de wilgen

Tennisster Daniela Hantuchova heeft aangekondigd dat haar carrière erop zit. "Het is tijd om afscheid te nemen van het proftennis", schrijft de 34-jarige Slowaakse op Facebook.

Door blessureleed kreeg ze de afgelopen jaren weinig meer voor elkaar, maar de carrière van Hantuchova is allerminst verkeerd te noemen. Begin 2001 kwam ze voor het eerst de top-100 van de wereld binnen en daar werd een bijna permanent plekje voor haar gereserveerd: pas nadat ze in de eerste ronde van de Australian Open van 2016 verloor verdween ze na bijna vijftien jaar uit de top-100. Vanaf oktober 2001 stond Hantuchova overigens meer dan elf jaar in de mondiale top-50, inclusief een lange tijd bij de beste twintig van de wereld. 

Haar hoogste klassering haalde de Slowaakse in 2003. Ze haalde het jaar ervoor de kwartfinales op Wimbledon en de US Open en slaagde daar op de Australian Open ook in, wat haar naar plek vijf op de ranglijst bracht. In 2008 sloeg ze zich in Melbourne zelfs naar de halve finales, waarna ze alleen op de US Open van 2013 nog eens de kwartfinales haalde. In totaal won Hantuchova zeven WTA-titels, waaronder twee keer het toptoernooi van Indian Wells. Pattaya 2015 was haar laatste titel.