Bedene verslaat Karlovic na opvallend tiebreakduel

Tennisser Aljaz Bedene heeft de tweede ronde van Wimbledon bereikt. De 27-jarige Brit wist vooraf dat het een pittig duel ging worden, want hij stond tegenover de 38-jarige Kroaat Ivo Karlovic, servicekanon pur sang.

Bedene moest dus door de Kroatische service breken en dat is bepaald geen sinecure, zo bleek. De eerste set leverde voor beide heren alvast geen enkele breakkans op, waarna Bedene in de tiebreak één keer zijn opslagbeurt inleverde. Karlovic kreeg vroeg in set twee een aantal kansen om de Britse service over te nemen, maar dat lukte niet en in het verloop van de set vlogen de aces en de love games de toeschouwers weer om de oren, maar dit keer won Bedene de tiebreak.

In set drie had de Brit al snel wat kansjes om Karlovic te breken, maar dat lukte niet en wederom draaide het zonder verdere breakkansen uit op een tiebreak, die Dr Ivo won. Meer van hetzelfde in set vier, hoewel het aantal breakkansen langzaam toe begon te nemen. Bedene won en dus was een vijfde set nodig, waarin negen van de eerste dertien games een love game - gamewinst zonder tegenpunt - opleverden. 

Het was de eerste keer in de geschiedenis dat men 6-6 in de vijfde set bereikte zonder in de hele wedstrijd ook maar één break gezien te hebben en dus werd de popcorn al klaargezet voor een lang gevecht. Dat was echter toch nog snel voorbij, want Karlovic leverde zijn eerstvolgende servicegame in en daarmee was het na 4,5 uur afgelopen: 6-7 (5), 7-6 (6), 6-7 (7), 7-6 (7), 8-6.

Karlovic liet 44 aces noteren, waarmee hij zijn totaal voor het jaar al op 500 bracht. Bedene bracht er 28 tegenover en won zo al voor de vierde keer in vier wedstrijden van de Kroaat, die hij ogenschijnlijk prima kan bestrijden.