Booij en Goes verlaten KNVB

Minke Booij zal per 1 september voetbalbond KNVB verruilen voor de Stichting Spieren voor Spieren. De oud-hockeyster is nu nog manager vrouwenvoetbal en zal bij haar nieuwe werkgever een directiefunctie gaan bekleden. Ze blijft betrokken bij het EK vrouwenvoetbal dat van 16 juli tot en met 6 augustus in Nederland plaatsvindt.

Booij: "Ik heb een fantastische tijd gehad bij de KNVB, waarin het vrouwenvoetbal grote stappen heeft gezet. De Eredivisie Vrouwen is een sterke competitie in wording, die steeds meer zichtbaar is, er voetballen steeds meer meiden en met een topsporttoernooi als het EK Vrouwen in aantocht blijft het enthousiasme voor vrouwenvoetbal groeien. Persoonlijk is echter de directiefunctie bij Stichting Spieren voor Spieren een nieuwe stap in mijn carrière. Het kleine team van mensen met hun enorme passie en betrokkenheid en de prachtige ambitie van de stichting om spierziekten bij kinderen de wereld uit te helpen, is hetgeen wat mij zo aantrekt in deze functie."

Ook Jelle Goes vertrekt bij de KNVB. Voor de technisch manager die het plan 'Winnaars van Morgen' opstelde, is geen plek meer binnen de organisatie. Goes wilde met dit plan de opleiding van de Nederlandse profteams naar een hoger plan tillen. Hij richtte zich sinds de komst van technisch directeur Hans van Breukelen op het jeugdvoetbal. Zijn taken worden waarschijnlijk overgenomen door Art Langeler, de huidige bondscoach van Jong Oranje.