Heksen vallen Trump aan, christenen roepen oorlog uit

Donald Trump heeft in de afgelopen maanden al voor de nodige ophef en extremen gezorgd. Aan de ene kant heb je de mensen die al zijn woorden voor zoete koek slikken en het andere kamp uitmaken voor pedofielen - ongetwijfeld omgekocht door Rusland - terwijl je aan de andere kant juist mensen hebt die elke scheet van Trump aangrijpen om te 'bewijzen' wat een gek het toch is. 

Dit keer is het weer de beurt aan mensen die het niet zo op Trump hebben om zich eens goed voor lul te zetten. Vrijdag 24 februari wordt de president namelijk aangevallen...door heksen. Op internet circuleert sinds enige tijd een document waar men tot in detail kan vinden hoe de op z'n zachtst gezegd opvallende leider 'gebonden' kan worden. Dit is natuurlijk niet letterlijk bedoeld, maar op deze manier zou dan voorkomen kunnen worden dat Trump nog anderen kwaad kan doen.

Op dagen met een 'afnemende maansikkel' - bij gebrek aan een betere vertaling - dient om middernacht een ritueel uitgevoerd te worden. De eerste keer is op 24 februari, morgen dus, waarna 26 maart, 24 april, 23 mei en 21 juni volgen, net zo lang tot Trump geen president meer is. Natuurlijk heeft elke potentiële heks een aantal dingen nodig voor het ritueel: een weinig flatteuze foto van Trump, ongetwijfeld niet moeilijk te vinden, tarotkaart 'De Toren', een klein stukje van een oranje kaars, een punaise of klein spijkertje, een witte kaars (vuur), een schaaltje water (water), een schaaltje zout (aarde), een veer (lucht), een aansteker of lucifers en een asbak of schoteltje met zand. 

Als je alles verzameld hebt schrijf je de naam Donald J. Trump met je spijkertje in de kaars, zet je alles netjes in een cirkel en zorg je dat de tarotkaart ergens tegenaan staat. Vervolgens zeg je een gebedje om hulp en bescherming van een godheid naar keuze - met Psalm 23 als suggestie, 'want dat heeft connecties met voodoo'. Als je zover bent is het tijd om de spreuk uit te spreken terwijl je de kaarsen aansteekt, natuurlijk in de goede volgorde. De betreffende 'spreuk' is hier te vinden, inclusief de momenten waarop je welke kaars moet branden. Aan het einde steek je de foto van Trump in de fik met het oranje stukje kaars en roep je 'So mote it be!' drie keer. 

Na het ritueel dien je jezelf weer helemaal terug op aarde te brengen - figuurlijk dan - door flink over Trump te lachen, en waarschijnlijk ook over je eigen stupiditeit als je dit hele ritueel daadwerkelijk uitvoert. Spring op en neer, klap eens in je handjes, stomp met je voeten op de grond en neem een hap te eten, want Amerikaanse presidenten vervloeken is nou eenmaal hard werk. Natuurlijk moet je het oranje stukje kaars na afloop ook nog even begraven onder een kruising of het in stromend water gooien, maar dat spreekt voor zich. 

Nu we de ene kant van het spectrum met rare mensen gehad hebben is het tijd voor de andere kant, want natuurlijk komt er een reactie. Het niet echt veelbelovend genaamde Christian Nationalism is in rep en roer door de oproep om hun held te 'binden'. Het gaat allemaal tegen de wil van God in en men moet alles uit de kast halen om Satan's kracht in te perken. Ze hebben dan ook de oorlog uitgeroepen, maar daar hoeven wij ons gelukkig geen zorgen over te maken. Het is slechts een spirituele oorlog, waarbij de aanhangers van Christian Nationalism het op gaan nemen tegen de vuige heksen door elke dag extra te bidden. "We roepen alle christelijke soldaten op om uit Psalm 23 te lezen. Bid voor kracht voor ons land, onze gekozen vertegenwoordigers en voor de verloren zielen van hen die zich tot Satan wenden."

We kunnen in elk geval met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zeggen dat Trump inderdaad ooit niet meer de president van Amerika zal zijn, maar of dat door de actie van de heksen komt kan men ernstig betwijfelen.