Zelfs halve valpartij houdt skiester Shiffrin niet van slalomzege

Skiester Mikaela Shiffrin blijft simpelweg niet te kloppen op de slalom. Dit keer was de nog altijd maar 21-jarige Amerikaanse de beste in Semmering. Shiffrin werd op 13 januari 2015 derde op de slalom in Flachau en is sindsdien ongeslagen: ze werd wereldkampioene en won in Semmering haar twaalfde World Cup-wedstrijd op rij.

Shiffrin stond na de eerste run weer bovenaan de ranglijst, maar het verschil met de nummer twee was erg klein. De Slowaakse Veronika Velez Zuzulova gaf slechts 0,09 seconden toe op Shiffrin, terwijl Wendy Holdener en Frida Hansdotter beiden op 0,59 tellen stonden. 

In run twee maakte niemand een grote sprong naar voren en dus moest om plek drie gestreden worden door Holdener en Hansdotter. De Zwitserse Holdener won dat duel en pakte de derde plek, waarna Velez Zuzulova met een sterke run de snelste tijd overnam. Shiffrin leek zich bovenaan even flink te verslikken in een van de vroege poortjes, waar ze bijna op haar rug lag, maar de Amerikaanse herstelde zich snel. De opgelopen achterstand van ruim drie tienden was in een mum van tijd goed gemaakt en met 0,64 seconden voorsprong won ze haar zoveelste slalom.