Brazilië neemt revanche in Maracana en pakt goud

Brazilië heeft de slechte smaak van het WK 2014 een beetje weg kunnen poetsen. Tegen Duitsland, het land dat ze op dat WK in eigen land met 7-1 versloeg, werd na penalties gewonnen. Neymar mocht aanleggen voor de beslissende penalty en schoot hem erin, hetgeen goud opleverde.

Julian Brandt schoot na 10 minuten op de paal, de eerste serieuze kans voor de Duitsers. Het was Brazilië dat daarna beter werd en ook de 1-0 scoorde. De Duitse keeper zag er slecht uit bij een vrije trap van Neymar die binnen vloog. Toch was Duitsland niet slecht en kreeg het goede kansen. Brandt trof in de eerste helft zelfs nog een keer de lat.

In de tweede helft was Brazilië eigenlijk oppermatig, totdat in de zestigste minuut Duitsland opeens een kans kreeg. Max Meyer aarzelde niet en drukte af voor de 1-1. Brazilie bleef eigenlijk beter en kreeg ook nog een paar aardige mogelijkheden, maar verpestte er een hoop van. Ook had Neymar pech met een schot van afstand dat net naast ging. Zodoende gingen de landen de verlenging in.

In die verlenging kreeg alleen Gabriel Jesus een grote kans voor Brazilië. Verder bleef het bij wat druk van beide teams, maar het leverde geen doelpunten op. De welbekende penalties moesten het gaan uitmaken. Mathias Ginther schoot de eerste binnen voor Duitsland. Brazilië deed dat ook en had pech bij de 2-1, die de keeper misschien wel had moeten hebben. Beide landen bleven maar raak schieten en binnen mum van tijd stond het 4-4. Dat betekende dat elke penalty vanaf toen beslissend was. Weverton pakte de vijfde penalty van Duitsland en zo was het Neymar die de klus mocht klaren. Hij faalde niet vanaf 11 meter en zo was er olympisch goud voor Brazilië.

Nigeria pakte het brons na een 3-2 overwinning op Honduras. Zo zal Honduras nog altijd moeten wachten op de allereerste olympische medaille.