Vroege aftocht Klaasen en Van Barneveld op World Matchplay

Darter Jelle Klaasen kan na de eerste ronde van de World Matchplay al weer naar huis. The Cobra verloor in Blackpool met 10-6 van Steve Beaton. De Engelsman had al direct een break te pakken en gaf deze voorsprong niet meer weg. 

Klaasen leek in het begin bij te blijven, maar doordat hij geen 90 uitgooide was het Beaton die een nieuwe break pakte en met 4-1 de eerste pauze in ging. Na de pauze had de Brabander zijn ritme wel te pakken en brak met een elftdarter direct terug. In de tiende leg kreeg hij kansen om helemaal gelijk te komen, maar miste twee keer. Beaton stond halverwege 6-4 voor. 

Klaasen liet veel kansen liggen en Beaton daarintegen niet. Na de tweede pauze sloeg hij via dubbel zestien toe om weer een dubble break in handen te hebben. Klaasen kreeg ook in de slotfase om terug te komen, maar deed dat niet. Het werd 10-6. De gemiddelden lagen dicht bij elkaar. Klaasen verloor de partij op het niet gooien van de dubbels. 

Het toernooi gaat nu verder met Raymond van Barneveld tegen Brendan Dolan. Vervolgens zal Phil Taylor aantreden tegen Robbie Green. Michael Smith sluit vervolgens de eerste ronde af tegen Simon Whitlock. 

Update 22.00 uur

Ook Raymond van Barneveld heeft de eerste ronde niet overleefd. Hij verloor in de eerste ronde van Brendan Dolan met 10-7. 

De partij ging gelijk op. Dolan mocht aan de partij beginnen en in het eerste gedeelte vielen geen breaks waardoor hij met een 3-2 voorsprong de pauze in ging. Op 4-4 kreeg Barney een kans om te breaken, maar gooide dubbel achttien niet. Een 62 gaf Dolan toch weer een voorsprong. Een leg later is het Dolan die een kans op een break kreeg en hij benutte zijn kans wel. Halverwege de partij stond het 6-4 voor de Noord-Ier. 

Na de tweede pauze kreeg Van Barneveld direct de kans om terug te breaken. Hij moest 104 uitgooien, maar de dubbel twaalf viel niet. Dolan herstelde en liep uit naar 7-4. Barney hield zijn leg, waarna Dolan direct weer toesloeg met een 105-finish voor 8-5. Het lukte de Hagenaar niet meer om in de door Dolan begonenn legs pijn te doen. De Noord-Ier trok de partij uiteindelijk met 10-7 naar zich toe.