Twee Nederlandse vrouwen in finale 200 meter

Er is geen twijfel meer over: Nederland is een heus sprintland. Dafne Schippers laat de 200 meter links liggen op het Europees Kampioenschap in Amsterdam, maar toch staan we met twee dames in de finale op de 200 meter. Jamille Samuel en Tessa van Schagen werden allebei tweede in hun halve finale en gingen zo door naaar de finale.

Het hadden drie finalisten kunnen zijn, want nadat Samuel in de eerste halve finale en van Schagen in de tweede halve finale de tweede tijd klokten wist Laura de Witte niet verder te komen dan 23.48, de vijfde tijd in deze serie. Samuel wist de olympische limiet net niet te halen, ze klokte 22.95, maar in de finale is er dus nog een kans. Dina Asher-Smith en Ivet Lalova toonden goede vorm en waren samen de snelste lopers in deze halve finales in 22.57

Ook de tienkampers gaan vrolijk verder, zij hebben het vierde onderdeel net achter de rug. De beste hoogspringer van het veld is Thomas van der Plaetsen, hij kwam tot 2.10 meter. Pieter Braun en Mihail Dudas tonen aan serieuze kanshebbers voor eremetaal te zijn. Met 2.01 doen zij allebei serieus mee. Eelco Sintnicolaas kon opnieuw niet imponeren. Het was weer een moeizaam onderdeel en hij sprong slechts 1.89.

Samuel naar finale 200 meter (Pro Shots / Henk Jan Dijks)
Samuel naar finale 200 meter (Pro Shots / Henk Jan Dijks)