Verplaatsing GP van Italië naar Imola onwaarschijnlijk

Angelo Sticchi Damiani, voorzitter van de Italiaanse autosportbond, ziet een verhuizing van de Grand Prix van Italië naar het Autodromo Enzo e Dino Ferrari in Imola niet snel gebeuren. Het circuit in Imola wordt al lange tijd genoemd als mogelijke vervanger van Monza, aangezien een contractverlenging tussen Bernie Ecclestone en het circuit nog altijd onzeker is.

Deze uitspraak is niet gebaseerd op de mening van de autosportbond, maar een eerder dit jaar aangenomen wet waarin is vastgelegd dat de Grand Prix georganiseerd moet worden op Monza, niet Imola. "De betrokkenheid van de Italiaanse autosportbond, die direct betrokken is bij de organisatie van de Grand Prix, is voor de Italiaanse Grand Prix op Monza, niet in Imola," aldus Damiani.

Ondanks de aanhoudende geruchtenstroom houdt Damiani vol dat een deal met Monza dichtbij is. "In Monte Carlo hebben we veel gemeenschappelijke punten gevonden met Ecclestone. Er zijn nog altijd een paar punten die besproken moeten worden, maar ik durf te zeggen dat we heel dicht bij een overeenkomst zijn, ook al hebben sommige acties de onderhandelingen niet geholpen."

Het contract met Monza loopt dit jaar af
Het contract met Monza loopt dit jaar af