Colombia bindt ook Paraguay aan zegekar

Colombia heeft ook het tweede groepsduel op de Copa América gewonnen. Paraguay werd in een boeiend duel aan de kant gezet. Het werd 2-1.

Nadat Colombia in de eerste groepswedstrijd van de Copa América al van thuisland VS had gewonnen, kon de ploeg van bondscoach José Pekerman goede zaken doen tegen Paraguay. Met sterren als James Rodríguez, Carlos Bacca en Juan Cuadrado kwamen de Colombianen aan de start.

Door een schouderblessure was het even afwachten of Rodríguez kon starten, maar de aanvoerder verscheen toch aan de aftrap. Na twaalf minuten kwam Colombia al op voorsprong. Bij een afgeslagen corner gaf James de bal perfect voor op Bacca, die de 1-0 binnen kopte.

Binnen een halfuur was het ook al 2-0. Edwin Cardona behield knap het overzicht en zag sterspeler James vrijstaan. Met een prima passje bereikte hij de Real Madrid-speler en deze schoot soeverein binnen. Vervolgens leek Paraguay vier minuten later terug in de wedstrijd te komen, maar een doelpunt van Paulo Da Silva werd buitenspel gegeven.

Na rust kwam Paraguay wel op 2-1, toen Victor Ayala met een geweldigde uithaal doelamn David Ospina verschalkte. In de slotfase drong de ploeg nog wel aan op de gelijkmaker, maar toen Óscar Romero binnen twee minuten tweemaal geel kreeg, was het verzet gebroken. Door de zege en de uitslag in de andere wedstrijd is Colombia nu zeker van de kwartfinale.