VS doet weer mee op Copa na zege op Costa Rica

De Verenigde Staten heeft het tweede groepsduels op de Copa América gewonnen. Costa Rica werd vrij eenvoudig verslagen. Het werd 4-0.

De Amerikanen hadden het openingsduel van de Copa América met 2-0 van Colombia verloren, dus tegen Costa Rica moest een blamage voor eigen publiek worden voorkomen. De start was al vast goed van Team USA, want na negen minuten stond de ploeg al op voorsprong.

Bobby Wood werd in de zestien ten val gebracht, waarna Clint Dempsey vanaf de stip de 1-0 en zijn vijftigste interlandgoal maakte. Na een halfuur spelen verdubbelde voormalig Schalke-speler Jermaine Jones de voorsprong, door op aangeven van Dempsey de bal laag in de hoek te schieten.

Nog voor rust lag ook de derde er al in. Linksback Fabian Johnson kwam op de vleugel door en kreeg de bal in het strafschopgebied bij Wood, die simpel de 3-0 achter doelman Pemberton schoot. Costa Rica had niet veel in te brengen op het Soldier Field in Chicago en ook voormalig FC Twente- en PSV-speler Bryan Ruiz kon zijn klasse niet laten zien.

Het slotakkoord was vervolgens voor invaller Graham Zusi, die in de 87e minuut profiteerde van balverlies bij de Costa Ricanen. De VS won zo met gemak het tweede groepsduel, waardoor de ploeg aan een gelijkspel tegen Paraguay genoeg heeft voor de tweede ronde.