Colombia verslaat VS in openingsduel Copa América Centenario

Het openingsduel in de Copa América Centenario is gewonnen door Colombia. De Zuid-Amerikanen versloegen gastland de Verenigde Staten met 0-2. Na acht minuten spelen was het raak voor Colombia, nadat het in de openingsfase de dominante ploeg was geweest. Na een goede corner van Edwin Cardona kon de inlopende Cristian Zapata met een volley de 0-1 binnenschieten.

De VS herpakte zich gedurende de eerste helft enigszins en had ook veel balbezit maar kon doelman David Ospina nauwelijks testen. Een schot van afstand van Clint Dempsey, die er bijna invloog, was het enige hoogtepunt voor het gastland. Na 42 minuten kreeg Colombia een strafschop. Scheidsrechter Roberto García gaf een penalty, tot verbijstering van velen, na een handsbal van DeAndre Yedlin. James Rodríguez ontfermde zich over de bal en faalde niet: 0-2.

Na rust bood de VS meer tegenstand. Een kopbal van Dempsey werd van de lijn gehaald door Sebastián Pérez en een vrije trap van de speler van Seattle Sounders werd uitstekend gered door Ospina.

Colombia werd opgeschrikt nadat sterspeler James verkeerd op zijn schouder landde en zich na 73 minuten moest laten vervangen. Carlos Bacca zorgde in de slotfase van het duel bijna nog voor de 0-3. De spits van AC Milan schoot de bal echter op de lat. Colombia gaat nu aan de leiding in Groep A, een groep waarin ook Costa Rica en Paraguay in uitkomen.