Blizzard houdt cross-platformopties Overwatch in de gaten

Iemand op Twitter vroeg onlangs aan ontwikkelaar Blizzard of er ooit cross-platformmogelijkheden tussen consoles komen voor Overwatch. De reactie was dat men het in de gaten houdt. Cross-play met pc is zo goed als uitgesloten.

Het feit dat Blizzard dit als reactie geeft zegt op zich niet veel, behalve dat het niet bij voorbaat uitgesloten is. Overwatch is niet de eerste game waarbij dergelijke mogelijkheden (Xbox One-spelers tegen PlayStation 4-spelers) worden besproken. Bij het populaire Rocket League was er ook sprake van eventuele cross-play tussen Xbox en PlayStation, maar zoals verwacht verloopt de samenwerking tussen Microsoft en Sony nogal stroef. Het is uiteindelijk natuurlijk ook niet aan Blizzard om dergelijke keuzes te maken, maar dat ze er voor open staan is een goed teken.

Het feit dat cross-play met pc bij voorbaat uitgesloten wordt is logisch vanwege het enorme voordeel dat pc-spelers hebben ten opzichte van console-spelers, in de eerste plaats vanwege de combinatie van muis en toetsenbord voor nauwkeurigheid.

Overwatch is de nieuwe franchise van Blizzard sinds 17 jaar, en is een enorm succes gebleken. De game had een week na release al 7 miljoen actieve spelers en behaalde vele negens en tienen in tal van reviews, waaronder die van FOK!