Renault vol ambitie: "Er komt nog veel meer aan"

Afgelopen weekend in Spanje won er voor het eerst sinds augustus 2014 een door Renault aangedreven auto. Al is de motor die achter in Max Verstappen's Red Bull ligt omgedoopt tot TAG Heuer. "Op het gebied van marketing en commercie hebben we er officieel dus niks aan," zegt Renault-baas Cyril Abiteboul. "Maar voor onze vierhonderd werknemers in de fabriek in Viry, geeft dit natuurlijk heel veel voldoening. Het laat aan iedereen die twijfels had zien dat hard werken altijd beloond wordt."  

De Franse fabrikant is vast van plan om het niet bij het eenmalige succes te laten. "Dit is slechts het begin," gaat Abiteboul verder. "Er komt nog veel meer aan voor de motor die Red Bull gebruikt." Afgelopen testsessie in Barcelona werd er reeds uitvoerig getest met een verbeterde versie van de Renaultmotor. Deze zou oorspronkelijk voor het eerst ingezet gaan worden in Canada, maar dit lijkt nu te worden vervroegd naar de komende race in Monaco.

"We zitten in de lift. We moeten nog het nodige verbeteren aan onze manier van werken, aan onze organisatie en aan de processen. Een hoop zaken die wij al hebben aangepakt betalen zich nu uit. Dat heeft in de Formule 1 altijd wat tijd nodig. Vorig jaar was er een hoop ongeduld omdat iedereen resultaat wilde zien. Helaas moesten we daarvoor op dit seizoen wachten, maar het begint nu te komen en dat is goed voor alle betrokkenen."

Mocht de verbeterde power unit van Renault inderdaad al worden ingezet in Monaco, zullen er maar twee versies van beschikbaar zijn. De Fransen hebben reeds aangegeven dat er dan één voor hun eigen team zal zijn en één voor Red Bull. Volgens het Duitse Auto Motor und Sport zal Red Bull de nieuwe motor dan aan Daniel Ricciardo geven, waardoor Max Verstappen het in Monaco nog moet doen met de 'oude' motor.