Martial schiet Van Gaal en United in slotminuut naar finale FA Cup

Manchester United heeft ten koste van Everton de finale van de FA Cup bereikt. De manschappen van Louis van Gaal verzekerden zich in de slotminuten van een finaleplaats. Het werd 1-2.

Een lange bal bereikte na vijf minuten Romelu Lukaku. Door zijn lichaam te gebruiken worstelde hij door de vijandelijke defensie en langs doelman David De Gea. Omdat Wayne Rooney op de doellijn de bal wegwerkte, bleef United een vroege achterstand bespaard.

In de vierendertigste minuut gaf de uitstekend spelende Marcus Rashford de bal mee op Anthony Martial, waarna deze met veel gevoel Marouane Fellaini wist te bereiken. De boomlange middenvelder promoveerde de halve kans tot een doelpunt: 0-1.

De club uit Liverpool begon pas na rust de Red Devils nadrukkelijk terug te dringen op eigen helft. Met de finale in de FA Cup in het hoofd werd Van Gaal ver teruggedrongen. Dat resulteerde in een noodgedwongen overtreding van Timothy Fosu-Mensah op Tom Barkley in het strafschopgebied. De Gea wist zich vervolgens te onderscheidden door de penalty van Lukaku te keren.

Een eigen goal van Chris Smalling in het slotkwartier leek alsnog eten in het roet te gooien. Een prachtige combinatie in de slotminuten tussen Jesse Lingard en Ander Herrera, kon Martial bekronen met een doelpunt, waardoor United zich alsnog plaatste voor de finale.