Hazard helpt Chelsea aan overwinning, Tadic leidt Southampton langs Aston Villa

Guus Hiddink zag Chelsea een 1-4-overwinning pakken op bezoek bij Bournemouth. Eden Hazard scoorde weer eens. Hiddink kon na een maand blessureleed weer beroep doen op Eden Hazard en gaf de Belgische aanvaller meteen een basisplaats. Het was echter een andere flankspeler die voor de snelle voorsprong zorgde. Pedro rondde doeltreffend af na een steekpass van landgenoot Cesc Fabregas.

De Spaanse vleugelaanvaller tekende voor zijn zevende seizoenstreffer en had daar slechts veertien schoten op doel voor nodig. Daarna was het aan Hazard om Hiddink te bedanken. De Belg zorgde voor de 0-2. Het was pas zijn eerste competitiedoelpunt dit seizoen.

Voor rust deed Tommy Elphick namens Bournemouth iets terug: 1-2. Het was echter slechts voor de statistieken. Chelsea raakte niet in paniek en twintig minuten voor tijd was het Wilian, die voor de 1-3 tekende. Het slotakkoord was voor Hazard, die met zijn tweede van de middag voor de eindstand zorgde.Eden Hazard goed voor twee treffers. (PRO SHOTS/Action Images)
Eden Hazard goed voor twee treffers. (PRO SHOTS/Action Images)

Tegen het al gedegradeerde Aston Villa had het Southampton van Ronald Koeman het niet moeilijk. Twee treffers van Dusan Tadic hielpen hem op weg: 2-4. In de strijd om Europees voetbal stelde Ronald Koeman op bezoek bij de degradant maar één Nederlander op. Alleen Virgil van Dijk mocht in de basis beginnen. Jordy Clasie en Maarten Stekelenburg zaten op de bank, evenals de Italiaan Graziano Pelle.

Het drietal zag Southampton al na een kwartier op 0-1 komen. Shane Long kopte raak op aangeven van Ryan Bertrand. Dusan Tadic zorgde voor een verdubbeling van de score: 0-2. Met die stand leken Koeman en co. de rust in te gaan, maar Ashley Westwood deed namens Aston Villa wat terug: 1-2. In de tweede helft zorgde Tadic met zijn tweede goal van de middag voor de 1-3. Daarmee leek de wedstrijd beslist.

In het slot zorgde Westwood echter weer voor wat spanning. Hij tekende voor de 2-3. Sadio Mané zorgde er met zijn late 2-4 voor dat Koeman pas na het laatste fluitsignaal weer opgelucht adem kon halen. Door de zege staat Southampton op plaats acht.

Newcastle United blijft goed presteren in de strijd tegen degradatie. Tegen Liverpool werd een 2-0-achterstand omgebogen naar 2-2.

Na een overwinning op Swansea City en een remise tegen Manchester City was Newcastle United goed op weg om degradatie uit de Premier League te ontlopen. Bij Liverpool kende Newcastle een vasle start. Al in de tweede minuut zorgde Daniel Sturridge voor de openingsgoal.

Geen fijn ontvangst dus voor Rafael Benitez, de manager van Newcastle, die tussen 2004 en 2010 werkzaam was op Anfield Road. Benitez stelde maar één Nederlander op: Vurnon Anita, de held tegen City. Siem de Jong en Georginio Wijnaldum begonnen op de bank en Tim Krul en Daryl Janmaat zijn nog altijd geblesseerd.

Nog voor rust werd de voorsprong van Liverpool uitgebreid. Adam Lallana zorgde na een halfuur voor de 2-0. In de tweede helft deed Newcastle wat terug en weer was het Anita die belangrijk was. Tegen City tekende hij voor de gelijkmaker, tegen Liverpool gaf hij een assist. Uit zijn voorzet zorgde Papiss Cissé voor de 2-1.

Die aansluitingstreffer bleek de opmars naar meer. Middenvelder Jack Colback zorgde zelfs voor de gelijkmaker: 2-2. Newcastle blijft negentiende, maar Norwich, de veilige nummer zeventien, heeft maar één punt meer. Liverpool daarentegen loopt averij op in de strijd om Europees voetbal en blijft zevende