Revelatie Telstar ambitieus: "Dat wil elke profvoetballer"

Tarik Tissoudali is dit jaar de revelatie bij Telstar. Na 27 Jupiler League-duels staat de teller al op veertien goals en zes assists. Goal sprak de voormalig straatvoetballer, die gisteren werd gekozen tot beste speler van de derde periode.

Tissoudali (22) kwam in de zomer van 2014 als amateur op proef bij Telstar. Inmiddels is de Amsterdammer onmisbaar voor de club uit de Jupiler League. Deze week won hij zelfs de Bronzen Stier. Tissoudali is blij met zijn ontwikkeling. "Het is een mooie prijs en het geeft me alleen maar meer vertrouwen om beter te presteren. Vorig seizoen was het in het begin even wennen. Mijn lichaam raakte vrij snel vermoeid", zegt hij tegen Goal.

"Mijn rendement is dit seizoen veel hoger. Daar hebben we aan gewerkt op de trainingen. De technische staf is daarin belangrijk geweest, van de hoofdtrainer tot de assistenten en de keeperstrainer. Telstar is een warme club, die vooruitgaat”, zegt Tissoudali. Dat hij pas op zijn 21ste bij een profclub belandde, vindt hij niet erg. "Het is een beetje het geluk dat je hebt."

Voordat Tissoudali bij Telstar een contract kreeg, was hij vaak te vinden op de voetbalpleintjes van Amsterdam. "Toen ik nog als amateur speelde, voetbalde ik heel veel op straat", vertelt de aanvaller. Op het Nigel de Jong Plein leerde Tissoudali Abdelhak Nouri kennen, een groot talent van Ajax. “Onze band is goed. We appen wekelijks met elkaar, gewoon als goede vrienden."

Tarik Tissoudali, held in Velsen-Zuid en omstreken. (PRO SHOTS/Marcel Bonte)
Tarik Tissoudali, held in Velsen-Zuid en omstreken. (PRO SHOTS/Marcel Bonte)