Djokovic wint Australian Open, Nadal pakt anti-Australian Open

Tennisser Novak Djokovic heeft in Melbourne voor de zesde keer in zijn loopbaan de Australian Open gewonnen. De 28-jarige Serviër was in de finale ruimschoots te sterk voor Andy Murray. De Brit speelde zijn vijfde finale in Melbourne en kon in twee sets enigszins bijblijven, maar gevaarlijk kon hij het de nummer één van de wereld nooit maken.

Djokovic moest vechten om zijn eerste opslagbeurt van de wedstrijd binnen te halen, maar brak daarna wel direct de twee opslagbeurten van Murray. Op eigen service kon hij na drie setpoints dan de eerste set pakken. In set twee moest Murray al vroeg vier breakpoints wegwerken, maar daar slaagde hij wel in. Niet veel later leverden beide spelers hun opslag in, waarna Murray dat op 5-5 nog eens deed. Hij kreeg een kans om Djokovic terug te breken, maar dat lukte niet en dus was de set voorbij.

Set drie leverde al in game één een break voor Djokovic op, maar de Brit slaagde er halverwege de set toch in de service terug te pakken. Hij kwam vanaf dat moment wat beter in zijn spel en het leverde zelfs een tiebreak op. Daarin was Murray dan weer niet opgewassen tegen Djokovic, die zijn derde matchpoint benutte.

Voor Djokovic is het al zijn elfde Grand Slam-titel, waarmee hij op gelijke hoogte komt met Rod Laver en Björn Borg. Opvallend is dat de 'anti-Australian Open' is 'gewonnen' door Rafael Nadal. De winnaar van het 'anti-toernooi' is de speler die aan het eind van de langst verliezende reeks staat: Nadal verloor in ronde één van Fernando Verdasco, die verloor van Dudi Sela, die verloor van Andrey Kuznetsov, die verloor van Milos Raonic, die verloor van Murray, die verloor van Djokovic.