Volleybalsters onderuit in finale OKT

De Nederlandse volleybalsters zijn er niet geslaagd een ticket voor de Olympische Spelen in Rio te veroveren. In Ankara werd de finale met 3-1 verloren van Rusland. Nederland krijgt nog een kans op kwalificatie bij een OKT in Japan komende mei.

Nederland, dat afgelopen september ook kansloos de EK-finale verloor Rusland, kon nu wel meer tegenstand bieden. In de eerste set slaagde Oranje erin van een 15-10 achterstand terug te komen tot 16-14, maar daarna liepen de Russinnen weer uit en pakten de set met 25-21.

In de tweede set bleef Nederland wel bij en na een 13-13 tussenstand liep Nederland uit naar 16-20. Die voorsprong gaf het niet meer weg en won de set met 22-25. Ook in de derde set bleef Nederland lang bij, maar een voorsprong pakken bleek lastig. Het werd nog wel 16-15, maar daarna liep Rusland snel uit naar 25-19.

Daarna was het verzet gebroken en ook de vierde set ging naar Rusland met 25-20. Zij mogen daarmee een ticket voor Rio boeken. Nederland krijgt nog wel de kans op het Olympisch kwalificatietoernooi in Japan. Daar zijn met acht deelnemers nog 4 startbewijzen te verdienen.