WK Darts: 'Comeback kid' Klaasen na thriller in halve finale

Jelle Klaasen staat in de halve finale van het wereldkampioenschap darts. In een zeer spannende wedstrijd vocht Klaasen zich in kwartfinale tegen Alan Norris tot tweemaal terug om vervolgens de partij in de beslissende set te winnen. Het werd 5-4. 

Klaasen mocht de partij beginnen. Beide spelers kwamen goed uit de startblokken en Klaasen sloot zijn begonnen legs af met een 90 en 110-finish. Klaasen kreeg in de vierde leg drie pijlen om de set te pakken, maar faalde af te maken. Norris hield zijn leg. Klaasen vervolgde echter met een beroerde vijfde leg, waardoor Norris direct kon toeslaan. Via dubbel één ging de eerste set naar de Engelsman. 

Set twee leverde opnieuw een vijfde leg op en met een prachtige 116-finish trok Klaasen de stand gelijk. Norris kwam op stoom en nam opnieuw de leiding. Op 1-1 in set vier brak The Cobra opnieuw, maar Norris brak direct terug via een 121-finish en maakte de set vervolgens af om op 3-1 in sets te komen. Klaasen gooide een stuk minder dan in de vorige ronde tegen Taylor. 

Klaasen leek een beetje zijn vorm terug te krijgen en won zes van de zeven volgende legs om op 3-3 gelijk te komen. Het leek er nog even op alsof de Brabander de zesde set ging afsluiten met een negendarter, maar bij pijl acht ging het mis. Klaasen kon zijn niveau niet vasthouden. Norris pakte de zeer belangrijke zevende set met 3-1 en mocht gaan gooien voor de wedstrijd. 

Norris begon de set door vier pijlen op tops te missen, waardoor Klaasen kon breaken. De Engelsman herstelde het direct door acht perfecte pijlen te gooien. Dubbel twaalf ging mis, maar met de tiende pijl was de break weggewerkt. Een puddelingleg van beide spelers volgde. Klaasen kreeg twee kansen om opnieuw te breaken, maar verzuimde. Norris kwam op 2-1, maar met een sterke van The Cobra werd het 2-2. Onder druk kwam het beste in Klaasen naar boven. Hij maakte het af en forceerde een beslissende set. 

Klaasen kwam op 1-0 in set negen. Norris faalde vanaf 108, waarna Klaasen direct instapte om op 2-0 kwam. Norris was gezien. Klaasen won de beslissende set met 3-0 en staat in de halve finale. Voor een plek in de finale wacht Gary Anderson of James Wade. Beide heren treffen elkaar straks. 

Jelle Klaasen staat voor het eerst in de halve finale van het PDC WK. (PRO SHOTS/Action Images)
Jelle Klaasen staat voor het eerst in de halve finale van het PDC WK. (PRO SHOTS/Action Images)