Dure nederlaag voor Internazionale, AC Milan wint bij Frosinone

Internazionale heeft zondag een even dure als pijnlijke nederlaag geleden in de Serie A. De koploper ging in eigen huis in de slotfase onderuit tegen Lazio Roma: 1-2. Door dat puntenverlies zag Inter de naaste belagers Fiorentina en Napoli tot één punt naderen.

Antonio Candreva was de gevierde man bij Lazio. Hij maakte beide treffers voor de bezoekers; de eerste al na vijf minuten en de tweede drie minuten voor het eindsignaal. Voor Inter scoorde de Argentijnse aanvaller Mauro Icardi. Die goal in de 61e minuut was toen de gelijkmaker.

De achtervolgers van Inter maakten geen fout. Fiorentina versloeg op eigen veld Chievo met 2-0, Napoli won in Bergamo van het plaatselijke Atalanta: 1-3.

AC Milan heeft de matige eerste seizoenshelft zondag afgesloten met een zege op Frosinone. Bij de degradatiekandidaat werd het 2-4.

De ploeg van trainer Sinisa Mihajlovic kwam in de eerste helft nog wel op achterstand maar herstelde zich na rust. Ignazio Abate, Carlos Bacca en Alex zorgden voor een ruime marge maar de wedstrijd werd in de slotfase nog even spannend door een tegentreffer van Federico Dionisi. Diep in blessuretijd bracht Giacomo Bonaventura de eindstand op het bord. Nigel de Jong mocht vanwege een schorsing na zijn rode kaart een week geleden tegen Verona (1-1) niet meedoen.

Voor AC Milan was het de achtste zege in zeventien competitiewedstrijden tot dusver. De Italiaanse topclub staat daarmee op de zesde plaats in de Serie A. De competitie in Italië wordt na de feestdagen op 6 januari hervat.

De naaste achtervolgers van koploper Internazionale in de Italiaanse Serie A hebben zondag geen fout gemaakt. Fiorentina versloeg op eigen veld Chievo met 2-0. Napoli won in Bergamo van het plaatselijke Atalanta: 1-3.

Fiorentina dankte de winst aan doelpunten van Nikola Kalinic, zijn tiende van het seizoen, en Josip Ilicic. Napoli leidde na ruim een uur met 2-1 in Bergamo dankzij doelpunten van Marek Hamsik, uit een strafschop, en Gonzalo Higuaín. Maar de Braziliaan Jorginho bracht zijn ploeg in de problemen door tussen de 71e en de 74e minuut twee gele kaarten te verzamelen. Met een man minder besliste Higuaín het duel desondanks met zijn zestiende treffer van het seizoen. In blessuretijd miste Hamsik nog een strafschop. De veroorzaker, Gabriel Paletta, verdween ook met rood naar de kant.