Soulband Tavares komt naar Utrechts festival

De wereldberoemde soulband Tavares komt deze zomer naar Nederland. De formatie van vijf broers treedt op zaterdag 25 juni op tijdens het 40UP Zomerfestival in de Botanische Tuinen in Utrecht. Dat maakte de organisatie vrijdag bekend.

Het is lang geleden dat Tavares, dat in 1959 werd opgericht, voor het laatst op een Nederlandse podium stond. De groep werd wereldberoemd dankzij de hits Heaven Must be Missing an Angel en Don't Take Away the Music. Ook werkten de broers mee aan de soundtrack van de klassieker Saturday Night Fever uit 1977.

Andere groepen die in elk geval zullen optreden op het 40UP Zomerfestival op 25 en 26 juni zijn Het Goede Doel en The Gibson Brothers. Die laatste band stond vorig jaar ook al op het festival.

Initiatiefnemer Harry de Winter begon 40UP-dansfeesten in 2006 omdat hij "ervan baalde dat er bijna nergens meer kon worden gedanst door 40-plussers."Er treden vooral groepen en zangers uit de jaren zeventig en tachtig op. In eerste instantie was het een eenmalig feestje, maar negen jaar later is 40UP uitgegroeid tot een succesvolle rondreizende dansavond. Vorig jaar vond er voor het eerst een heel festival plaats van het evenement. De kaartverkoop voor de 2016-editie van 40UP gaat binnenkort van start.

Soulband Tavares komt naar Utrechts festival
Soulband Tavares komt naar Utrechts festival (Foto: BuzzE)