Wethouder Steenbergen weg om video-rel

D66-wethouder Vincent van den Bosch van de gemeente Steenbergen is afgetreden, meldt het AD. Hij vertrekt na aanhoudende politieke ophef over een aanvaring met een videoblogger, zo heeft een woordvoerster van de partij bevestigd.

Een kleine twee weken geleden had Van den Bosch na afloop van een raadsvergadering een aanvaring met de lokale videoblogger Vladimir Hornicek. Die stond de wethouder buiten op te wachten en wilde hem een aantal vragen stellen. Van den Bosch had daar echter geen zin in. Er ontstond een grimmige sfeer waarin Van de Bosch de vlogger uitschold en een duw gaf. Ook dreigde hij Hornicek met een rechtszaak en een boete als hij de beelden zou publiceren.

De beelden gingen echter wel online. Niet Hornicek, maar de wethouder kwam in het nauw. De wethouder bood later zijn excuses aan en gaf aan dat hij niet wilde aftreden. De discussie over zijn gedrag hield echter aan. Van den Bosch trekt nu alsnog zijn conclusies. De lokale D66-fractie betreurt het vertrek van de wethouder en gaat op zoek naar een goede vervanger.