De wereld van World of Warcraft: Legion uitgelegd

Naast de epische openingcinematic voor de nieuwste uitbreiding van World of Warcraft, Legion, is er zojuist ook een panel gehouden waarin de wereld in Legion werd uitgelegd. Daarnaast wordt er ook meer informatie gegeven over de nieuwste hero class, de demon hunter.

World of Warcraft: Legion gaat zich afspelen op de Broken Isles, een eilandengroep in het midden van Azeroth. De grootste verandering in de wereld van Legion is dat gebieden niet meer gekoppeld zijn aan een bepaald level, zoals in eerdere uitbreidingen wel het geval was. De spelers kunnen hun route van level 100 tot 110 - die bestaat uit de zones Azsuna, Val'Sharah, Highmountain en Stormheim - afleggen op hun eigen manier, waarbij de wereld en de wezens zich aanpassen aan de speler. Wanneer spelers level 110 halen, zullen ze eindelijk Suramar kunnen betreden. Deze gigantische elfenstad is het thuis van de Nightborne en de enige regio in Legion waarvoor je een minimum level nodig moet hebben.

Heb je level 110 gehaald en ben je klaar voor de endgame-content, dan hoef je geen eindeloze daily quests meer te doen om een doel te behalen. In plaats daarvan komen er zogenaamde world quests, quests voor een bepaald gebied die verschillende lengtes hebben, afhankelijk van hoe belangrijk de quest kan zijn. Sommige quests kunnen slechts een aantal uur duren, anderen minstens een week. De world quests zijn ook niet gebonden aan een bepaalde zone, zoals Tanaan jungle in Warlords of Draenor.

Voor een impressie van de nieuwe omgevingen in Legion, zie de screenshots hieronder. 

Highmountain
Suramar

Dan naar de nieuwste class in Legion, de demon hunter. De demon hunter is een class die begint op level 98 in de Black Temple, het voormalig thuis van leider Illidan Stormrage. Illidan opent een portaal naar een nieuwe planeet genaamd Mardum, een voormalige planeet waar demonen werden opgesloten. De reden waarom je naar deze planeet wordt gestuurd is doordat er een artifact ligt dat Illidan en zijn volgers graag willen hebben, de sargeri keystone. 

Tijdens je quest om de sargeri keystone te veroveren van de burning legion vecht je tegen hordes van demonen, die je afslacht met hun eigen wapens. Zodra je een demon hebt verslagen, absorbeer je zijn energie waarmee je nieuwe abilities zal vrijspelen. Aan het einde ontvangen demon hunters ook nog hun eigen unieke mount, de felsaber. Wanneer de quest op zijn einde loopt ben je level 100, en klaar voor de nieuwe content.

Aan het einde van de hele overval op Mardum loopt het plan in het honderd, en worden Illidan en zijn volgers (inclusief jijzelf) gevangen door Maiev Shadowsong. Vervolgens lijkt je lot te zijn bezegeld, maar komt een gecombineerd leger van zowel Horde als Alliance je te hulp om je te bevrijden uit je benarde situatie. Vanaf dat moment integreer je in je factie - blood elves worden opgenomen in de Horde, terwijl de night elves onderdeel worden van de Alliance. Later keer je terug op Mardum om je class order hall te stichten, een andere nieuwe feature van Legion.


World of Warcraft: Legion komt in de zomer uit voor pc.