Vernieuwd RTL Z start op eigen kanaal

RTL Z beschikt voortaan over een eigen televisiezender. RTL Nederland lanceert de nieuwe digitale zender maandag. RTL Z is te ontvangen bij KPN en Ziggo. De komende maanden blijft de zender overdag, als vanouds, ook nog op RTL 7 te zien.

RTL Nederland zet RTL Z neer als de 24-uurs nieuwszender van Nederland. Bij RTL Z ligt de focus 's ochtends en 's middags op algemeen en financieel-economisch nieuws. Nieuw is de avondprogrammering, die te vinden is op de kanalen 11 bij KPN en 12 bij Ziggo. In de avonduren is ruimte voor 'verdieping, achtergronden en ontspanning'.

Talkshow
Peter van Zadelhoff presenteert op werkdagen om 18.00 uur het programma Z Today, gevolgd door documentaires uit binnen- en buitenland in Z Doc om 20.30 uur. Het paradepaardje van de zender is de dagelijkse journalistieke talkshow Van Liempt Live, waarin presentator Paul van Liempt het interview centraal stelt. Om 22.30 wisselt de zender programma's als Bright TV en Money Talks af met Toekomstmakers, Dunk! (opinie) en Z in Zaken.

RTL Z introduceert maandag ook een vernieuwde website en de Z-app.

Vernieuwd RTL Z begint met avondprogrammering
Vernieuwd RTL Z begint met avondprogrammering (Foto: ANP)