Voormalig snookerscheidsrechter Tabb beschuldigt World Snooker van seksediscriminatie

Scheidsrechter van biljartsporten Michaela Tabb beschuldigt haar voormalige werkgever World Snooker van seksediscriminatie, onredelijk ontslag en contractbreuk en is een rechtzaak gestart. Ze eist daarin van de snookerorganisatie een schadevergoeding.

De 47-jarige Tabb, die tweemaal de WK-finale mocht leiden, vertrok in maart plotseling bij World Snooker. In 2014 had ze tijdens de Australian Open een conflict over de hoogte van de uitbetaling van een bonus. Ze verliet toen Australië een dag voor de finale van het toernooi. Na dat conflict werd ze niet meer ingezet op de tour. 

World Snooker ontkent in een eerste reactie de beschuldigingen en wil, hangende de rechtzaak, niet verder reageren. De rechtszaak dient komende week in Bristol en diverse snookerspelers zoals Ronnie O'Sullivan zijn opgeroepen als getuige. 

Tabb was de eerste vrouwelijke scheidsrechter in de internationale snookerwereld. Ze debuteerde in 2002 en leidde de WK-finales van 2009 en 2012. Ze wordt gezien als een voorbeeld voor vele nieuwe vrouwelijke scheidsrechters binnen een mannenwereld.