Van Gerwen verslaat Van Barneveld tijdens Perth Darts Masters

Michael van Gerwen heeft tijdens de Perth Darts Masters in een spannende duel Raymond van Barneveld verslagen. Lange tijd ging de kwartfinale gelijk op in Australië, maar de nummer één van de wereld ging er toch met de winst er vandoor. Het werd 8-4.

Tot en met 3-3 ging de partij gelijk op, voordat Van Gerwen als eerste een break kon slaan. Op 5-3 wist Barney echter de break ongedaan te maken. Mighty Mike sloeg echter opnieuw toe. Met een 124-finish maakte hij er 6-4 van en nu bleek het pleit beslecht.

Van Gerwen gooide 105,19 gemiddeld en gooide 61 procent van zijn dubbels erin. Van Barneveld bleef nauwelijks achter met 102,75, maar zijn checkoutpercentage lag slechts op 36 procent. Van Gerwen treft in de halve finale James Wade, die met 8-2 te sterk was voor Peter Wright.

Gary Anderson heeft tijdens zich tijdens de het dartoernooi in Australië uit onmogelijke positie teruggevochten. De regerend wereldkampioen stond in zijn kwartfinale met 1-6 in legs achter tegen Adrian Lewis, maar wist de partij toch met 8-7 naar zich toe te trekken. Anderson treft zondag in de halve finale Phil Taylor, die in de kwartfinale Kyle Anderson versloeg met 8-3.

Zondag worden naast de halve finales ook de finale gespeeld. Het toernooi in Perth maakt onderdeel van de World Series. Naast Perth doet de PDC ook nog Sydney en Auckland aan.