Van Silfhout aan kop bij EK dressuur, Oranje op medaillekoers

De Nederlandse dressuurruiters zijn de Europese kampioenschappen paardensport in Aken goed begonnen. Dag de eerste dag van de Grand Prix leidt Diederik van Silfhout in het klassement. Op zijn paard Arlando kwam hij tot een score van 75.814%.

Van Silfhout was de tweede Nederlandse ruiter die in actie kwam. Patrick van der Meer reed in de ochtendserie met zijn paard Uzzo een score van 72.400%, op dat moment het beste resultaat. In de ochtendserie bleek alleen de Duitse amazone Jessica von Bredow-Werndl net iets beter. Zij noteerde met haar paard Unee BB een score van 75.186%, na de eerste dag goed voor de derde plaats. Van der Meer staat momenteel vijfde.

De Britse Fiona Bigwood kwam met haar paard Atterupgaards Orthilia 0.014% te kort om de leiding te pakken. Ze moet momenteel genoegen nemen met een tweede plek.  

De proeven van Van der Meer en Van Silfhout tellen ook mee voor het landenklassement. Daarin bezet Nederland op dit moment de tweede plaats achter Duitsland. De tweede deelnemer uit Duitsland is de olympisch kampioene uit 1996, Isabell Werth. Zij noteerde met Don Johnson FRH 74.900%. 

Donderdag komende de twee andere twee Nederlanders in actie, Edward Gal rijdt op Undercover en Hans Peter Minderhoud zal deel de proef rijden op Johnson. Duitsland stuurt morgen Matthias Alexander Rath met Totilas en en Kristina Bröring-Sprehe met Desperados FRH de arena in. Ook titelverdediger, olympisch en wereldkampioene Charlotte Dujardin met Valegro komt in actie.