Zon, zee en jihad in het kalifaat

Ook bij jihadi's kan de sleur er wel eens in komen na al die drukke werkdagen. Dagelijks ongelovigen onthoofden en homo's van gebouwen torpederen begint dan soms zijn tol te eisen. Gelukkig kunnen ze er nu even lekker tussenuit in de door Islamitische Staat geannexeerde vakantiebestemmingen.

Volgens de Daily Mail is er een brochure verschenen die diverse zonovergoten bestemmingen aanprijst. Het moet heerlijk zijn om na een stressvolle week even te kunnen ontspannen in het zwembad van Mosul. Ben je meer op zoek naar rust, dan kun je genieten van een prachtige zonsondergang in de hoofdstad van het kalifaat Raqqah. Zoek je tijd voor een hobby dan kun je ook nog bijen verzorgen als imker.

Voor wie zijn gezin al bij elkaar heeft gesprokkeld is het misschien wel raadzaam om even de kleine lettertjes te lezen. Zwemmen zit er voor vrouwen niet in, en voor mannen is het raadzaam om in lange broek en t-shirt het water in te springen. Mocht je je niet aan zulke eenvoudige regeltjes houden bestaat er namelijk de kans dat je een duik in een zwembad mag maken waar géén water in staat.

Voordat je op het vliegtuig stapt is het overigens wel raadzaam om nog even naar het reisadvies te kijken. Voor Irak en zeker Syrië het kalifaat is er een erg negatief reisadvies afgegeven door de Rijksoverheid, maar dat mag de pret niet drukken natuurlijk!

Even lekker een paar daagjes ertussenuit
Even lekker een paar daagjes ertussenuit