Tienertietjes graaien is 20 uur schoffelen

Een 47-jarige man die de tietjes van een 15-jarig meisje heeft vastgepakt, komt er nog mee weg ook. De man uit Emmen hoeft slechts twintig uurtjes te schoffelen.

De Drent woonde op 15 februari het carnaval in Barger-Compascuum bij. In Café de Bonte Koe ging het er nogal ruig aan toe.

"Ik kreeg een klap van achteren en draaide me om", liet de man de rechter vandaag weten. Zwalkend op de poten zocht de viezerik iets van houvast. "Toen heb ik per ongeluk dat meisje bij haar borsten gepakt."

Van vasthouden was volgens het meisje echter geen sprake. Het deed haar juist veel pijn omdat de Emmenaar flink kneep in haar pronte borstjes. Volgens de moeder van het meisje is haar dochter hevig ontdaan en is ze sindsdien zeer wantrouwig geworden jegens de medemens.

Desondanks houdt de graaier vol dat het per ongeluk gebeurde en heeft hij zijn excuses aangeboden. "Dat was absoluut niet mijn bedoeling."

Hoewel volgens de wet hier sprake is geweest van aanranding, heeft de Officier van Justitie vandaag over haar hart gestreken. Omdat de beste man nog geen strafblad heeft, hoeft hij slechts twintig uurtjes te schoffelen.