Tienermeisjes 'te sexy' op school

Gert Maex, directeur van een grote middelbare school in het Belgische Hasselt, heeft een opmerkelijke klacht. Door het plotselinge warme weer gaan de meisjes veel te sexy gekleed naar school. Omdat de beste man blijkbaar niet tegen al het moois kan, heeft de rector een mail rondgestuurd met kledingvoorschriften.

De leerlingen aan het Virga Jesse College moeten eraan geloven. Geen korte rokjes vandaag, maar gepaste kledij. "De temperaturen van vandaag en de komende dagen nodigen uit om zomerse kledij te dragen", schrijft Maex. "We stellen echter vast dat verschillende leerlingen ongepast gekleed zijn voor een schoolse omgeving."

De schooldirecteur is behoorlijk streng. Hij wil vandaag namelijk geen rokjes tot boven de helft van het bovenbeen, geen zwembroek, geen spaghettibandjes en al helemaal geen topjes met diep decolleté zien. Ook de jongens moeten kuise kledij dragen. Dus voor hen geen slippers, zwembroek of basketbalhemd vandaag.

Deze kledingsvoorschriften zijn standaard op veel middelbare scholen bij onze zuiderburen, maar vele scholieren lappen de regels aan hun laars. De eerste zomerdag van het jaar deed het schoolplein er dan ook uitzien alsof het een strand betrof, en dat was Maex een doorn in het oog. Hij klom direct in de pen om de 1500 leerlingen en hun ouders te herinneren aan de kledingvoorschriften.

"Het kan niet de bedoeling zijn dat je een leerlinge haar ondergoed ziet als ze voor je de trap opgaat", beweert de rector. "Of dat je in hun decolleté kan vallen." Mochten de tienermeisjes en -jongens toch te sexy op school verschijnen, dan worden hun ouders gebeld met de opdracht andere kleren te brengen.

Ja, dat kan dan ook echt niet...