Meisje (13) heeft dikke tieten: verkrachter vrijuit

Een Zweedse rechtbank heeft vandaag een 27-jarige man vrijgesproken van verkrachting van een 13-jarig meisje. Hij kon onmogelijk zien dat ze nog maar 13 was, zo oordeelde de rechter. Het meisje had namelijk dikke tieten.

Het onbekende meisje had enige tijd geleden het ouderlijk huis verlaten om weg te lopen naar Västerås, even buiten Stockholm. Ze had echter geen geld, geen gsm en had ook geen plek om te overnachten. Gelukkig was daar dan een 27-jarige man, die haar in een speeltuin bij zijn huis tegen het lijf liep.

De beste man vroeg haar binnen te komen en bood haar een drankje aan. Het meisje had namelijk honger en dorst, zo vertelde ze. Van het een kwam echter het ander.

Politieonderzoek legde namelijk bloot dat de jongeman seks had gehad met het meisje. De Zweed ontkende echter in alle toonaarden. Schoorvoetend gaf hij uiteindelijk toch toe, toen agenten zijn kwakje op het onderbroekje van het meisje had aangetroffen.

Seks met iemand onder de 15 is in Zweden in alle gevallen strafbaar en wordt gezien als verkrachting van een kind. Zowel de rechtbank van Västmanland als het Zweedse Hof van Beroep verwierp de aanklacht. In de wet staat namelijk dat de verdachte dan zeker moet hebben geweten dat het slachtoffer minderjarig is.

In beide rechtbanken werd namelijk videobewijs getoond met het meisje in de hoofdrol. Hierna werd geoordeeld dat het lichaam van het meisje zo 'goed ontwikkeld' is, dat de verdachte niet kon hebben geweten dat het meisje onder de wettelijke leeftijd is.