Heel veel muziek in NBA 2k16

2K kondigt aan dat NBA 2K16 de meest uitgebreide soundtrack bevat in haar geschiedenis. DJ Mustard, DJ Khaled en DJ Premier werken samen aan de grootste soundtrack in de geschiedenis van NBA 2K, met daarbij zes nieuwe en exclusieve tracks.

De samenwerking met NBA 2K16 zorgt voor een tracklist van vijftig nummers. Natuurlijk hebben de drie heren iets over de samenwerking te zeggen:

"Ik ben zeer enthousiast om onderdeel te zijn van de NBA 2K-serie. Als sportliefhebber had ik al plezier nog voordat mijn werk begon. NBA 2K16 wordt opnieuw een succes, vooral omdat de verschillende muziekstijlen van DJ Mustard, DJ Khaled en ikzelf in de game zitten." – DJ Premier

"Ik voel me vereerd samen te werken met NBA 2K, want het is zo’n gerenommeerd merk en bovendien een van mijn favoriete videogames. Basketbal en muziek zijn twee van mijn meest favoriete dingen en ik ben enthousiast om de soundtrack te laten vlammen met mijn signature sound. Verwacht de heetste tracks en natuurlijk ook hits als je in NBA 2K16 op de startknop drukt! We The Best! Who?!!! NBA 2K16 that's who!!!!" – DJ Khaled

"Het is voor mij een eer en voel me gezegend om deel uit te maken van NBA 2K’s muzikale familie naast legends zoals Pharrell, Jay Z, DJ Premier en DJ Khaled." - DJ Mustard

De soundtrack van NBA 2K16 bestaat uit zes ingame playlists, waaronder drie playlists samengesteld door elke producer. Verder een "Around the World"-playlist, een 2K Classics Mixtape met daarin favorieten uit vorige 2K-titels en een masterplaylist die alle vijftig nummers van dit jaar bevat. De uitgebreide muziekbibliotheek bevat een grote verscheidenheid aan genres, waaronder hip-hop, electronic, pop, rock en alternative. Van throwback tracks uit de jaren 70 tot de Top 40 van vandaag. Met "Blitzkrieg Bop" van The Ramones, via Nas’ "Represent", naar Zedd’s "I Want You to Know" featuring Selena Gomez.

Gamers kunnen ook luisteren naar gloednieuwe instrumentale nummers van de drie producers, die opduiken tijdens verschillende momenten in de MyPLAYER en MyGM modes. "Naarmate we mogelijkheden blijven zoeken om de NBA 2K franchise naar een hoger niveau te tillen voor onze fans, wilden we hen met de soundtrack van dit jaar meer opties en keuzemogelijkheden geven dan ooit tevoren", Aldus Alfie Brody, Vice President of Marketing voor NBA 2K.

NBA 2K16 wordt ontwikkeld door Visual Concepts en verschijnt op 29 september op PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One en pc.