Dikke vrouw (22) uit woning getakeld

In Zuid-Wales is een 22-jarige vrouw woensdag uit haar woning getakeld. Het gaat om Georgia Davis, die zo'n 380 kilo weegt en die eerder bekend stond als de dikste tiener van het Verenigd Koninkrijk.

Politie-, brandweer- en ambulanceteams verzamelden zich bij het appartement van Davis in de plaats Aberdare, zo'n 25 kilometer van Cardiff. Daar begon een zeven uur durende reddingsoperatie, omdat de vrouw naar het ziekenhuis moest worden vervoerd. Verschillende wegen werden afgesloten en dat zorgde volgens omwonenden voor flink wat overlast.

Tweede keer
De speciaal aangepaste woning van Davis op de begane grond heeft extra grote tuindeuren. Die moesten worden verwijderd zodat de vrouw met een sterke kraan in de ambulance kon worden gehesen. Het is opmerkelijk genoeg niet de eerste keer dat ze uit haar huis wordt getakeld. In mei 2012 gebeurde dat ook al. Een team van 40 mensen is toen acht uur bezig geweest om haar te redden. Het huis moest daar deels voor worden gesloopt.

Davis werd landelijk bekend in 2008, toen ze 15 jaar was. Ze woog toen al 210 kilo. Na deelname aan een boot camp in de Verenigde Staten wist ze af te slanken naar zo'n 114 kilo, maar nog geen anderhalf jaar later was daar alweer 100 kilo bijgekomen.

Naar verluidt krijgt Davis dagelijks zo'n 13.000 kilocalorieën binnen, waar 2.000 normaal is voor een volwassen vrouw. Ze kan nauwelijks lopen en lijdt aan depressie. Ze wijt haar overmatige eetgedrag aan het overlijden van haar vader. Een woordvoerder van de gezondheidsdienst in Wales wilde niks zeggen over de huidige toestand van Davis.