Mercedes: in China meteen terugslaan

Mercedes is wakker geschud. Het raceteam waande zich onverslaanbaar in de Formule 1 na een dominant 2014 en een oppermachtig optreden in de openingsrace van dit jaar in Australië, totdat Ferrari twee weken geleden ineens opleefde en Sebastian Vettel de rode bolide naar de zege reed in Maleisië. "Goed voor de sport, maar heel duidelijk een wake-up call voor ons'', aldus teambaas Toto Wolff van Mercedes

Het team met regerend wereldkampioen Lewis Hamilton en Nico Rosberg wil komend weekeinde in de Grand Prix van China de orde herstellen. "Dit laten we niet op ons zitten; we zullen meteen terugslaan'', kondigt Rosberg strijdlustig aan.

Het circuit in Shanghai lijkt op voorhand Mercedes beter te liggen dan dat van Sepang in Maleisië, waar Vettel in de Ferrari minder last had van de bandenslijtage op het smoorhete asfalt. Hamilton won vorig jaar de race in China met groot machtsvertoon, Rosberg eindigde als tweede. "Het is nu wel duidelijk dat de concurrentie sterker is geworden. Ik verwacht dit seizoen een lange en harde strijd om de titel, dus we moeten elke kans aangrijpen om te winnen. China lijkt een mooie kans, het circuit is mooi jachtgebied voor ons'', aldus Wolff.

Hamilton sluit zich aan bij de woorden van zijn teambaas. "Die overwinning van Vettel was geen toevalstreffer. Ferrari vormt een heuse bedreiging'', aldus de Brit, die na twee races het WK-klassement aanvoert met 43 punten, voor Vettel met 40 punten.

De Duitser, die bij zijn vorige team Red Bull vier keer achtereen de wereldtitel veroverde, ziet nog niet direct een wederopstanding van Ferrari. De beroemde Italiaanse renstal beleefde vorig jaar een rampseizoen, waarin het voor het eerst in 20 jaar geen enkele zege boekte. "Mercedes zet nog altijd de toon. Dat team is supersterk'', aldus Vettel.

Zijn teambaas Maurizio Arrivabene valt hem bij: "De overwinning in Maleisië was bevrijdend, maar laten we niet te hard van stapel lopen. Een zege kan soms ook te vroeg komen. Dan kan het van een voordeel ineens in een nadeel veranderen.''