'Jos van Rey in Limburgs Parlement'

Jos van Rey, de van corruptie verdachte ex-wethouder van Roermond, gaat waarschijnlijk een zetel bezetten in het Limburgs Parlement. Dat meldt zijn partijgenoot Dré Peters op L1 radio.

Van Rey heeft volgens Peters altijd gezegd dat hij statenlid wordt als hij voldoende voorkeurstemmen zou halen. Ondanks het feit dat de corruptieverdachte als lijstduwer op de lijst van de Volkspartij Limburg stond, verwacht Peters dat Van Rey inderdaad meer voorkeurstemmen heeft behaald dan lijsttrekker Vincent Zwijnenberg.

De Volkspartij Limburg komt voort uit de Liberale Volkspartij Roermond, die ook wel schertsend de Lijst Van Rey wordt genoemd. Van Rey startte deze partij nadat hij binnen de VVD in opspraak kwam wegens verdenking van corruptie. De partij haalde bij de provinciale Statenverkiezingen in Limburg 2,4 procent van de stemmen, goed voor één zetel in het Limburgs Parlement. In Roermond wordt 'El Rey' nog altijd op handen gedragen, daar werd de partij met 17,4 procent van de stemmen de grootste partij.